Ovaj blog je posvećen zvuku i njegovim raznim oblicima. Tokom godina sam nalazio puno interesantnih stvari vezanih za zvuk, pa sam došao na ideju da sve te interesantne priče, eksperimente, instrumente, uređaje, knjige, filmove, audio zapise i događaje grupišem na jedno mesto, pre svega kao ličnu evidenciju, da ne moram više da se mučim da nađem sve te stvari, a nadam se da će i vama pomoći u boljem razumevanju zvuka. Pored zvuka kao mehaničke oscilacije, pisaću i o njegovoj upotrebi u muzici, filmu, svakodnevnom životu, itd. Trudiću se da ne kršim tuđa autorska prava, al baš ako bude negde neki propust... Ukoliko se vlasnik autorskih prava javi, skloniću sporan sadržaj. Sve predloge, pdf knjige, linkove i slično, što smatrate da bi pomoglo da se napravi jedna riznica znanja o zvuku, šaljite na danilocrni[et]yahoo[dot]com

субота, 14. септембар 2013.

Hustle & Flow

Ovaj film sjajno pokazuje čuvenu situaciju: Hoću da se bavim muzikom, znam tog i tog, on je u tom poslu, on će sigurno da me progura, postaću uspešan i bogat itd. Onda sretnem onog navedenog, ispričamo se, on obeća da će da uradi sve što može i kraj. To se naravno nikad ne dogodi, propade san o mega zvezdi. Čuli ste milion takvih priča i hvaljenja, neki su čak i uspeli u tome, očigledno da je veza bila baš jaka. Pogledajte samo domaću muzičku scenu, kakvih sve tu specijalaca ima. Uvek ću da pamtim rečenicu koju sam pročitao na nekom sajtu o onom ''muzičaru'' Will.I.Am-u, pisac članka ga je opisao kao ''who can not possibly exist in real life''. Genijalno.

Elem, da se vratimo na film. Dakle priča prati Djay-a ( to mu je nadimak, nije DJ ) i njegov pokušaj da postane MC. U tome mu pomažu prijatelji, devojka, a on se nada da će mu pomoći i Skinny Black, ortak iz naselja koji je sad uspešan reper ( glumi ga Ludacris ). Taleat, nažalost, nije dovoljan za uspeh.

Film je dobio oskara za originalnu pesmu, a Terrence Howard, koji sjajno glumi Djay-a, bio je nominovan za najbolju mušku ulogu ( ipak ga je dobio Philip Seymour Hoffman kao Capote, zasluženo ).

Нема коментара:

Постави коментар