Ovaj blog je posvećen zvuku i njegovim raznim oblicima. Tokom godina sam nalazio puno interesantnih stvari vezanih za zvuk, pa sam došao na ideju da sve te interesantne priče, eksperimente, instrumente, uređaje, knjige, filmove, audio zapise i događaje grupišem na jedno mesto, pre svega kao ličnu evidenciju, da ne moram više da se mučim da nađem sve te stvari, a nadam se da će i vama pomoći u boljem razumevanju zvuka. Pored zvuka kao mehaničke oscilacije, pisaću i o njegovoj upotrebi u muzici, filmu, svakodnevnom životu, itd. Trudiću se da ne kršim tuđa autorska prava, al baš ako bude negde neki propust... Ukoliko se vlasnik autorskih prava javi, skloniću sporan sadržaj. Sve predloge, pdf knjige, linkove i slično, što smatrate da bi pomoglo da se napravi jedna riznica znanja o zvuku, šaljite na danilocrni[et]yahoo[dot]com

уторак, 17. септембар 2013.

The SoundBite™

The SoundBite™ slušni sistem je uređaj koji pomaže osobama oštećenog sluha da poboljšaju ovo čulo koristeći posebni uređaj koji se kači na gornju vilicu. Svaki od ovih uređaja se dizajnira posebno za pacijenta, kako bi mogao neprimetno da se drži u ustima i adekvatno nakači na zube. Jednostavno se stavlja i skida, poput proteze. 

Uređaj koristi osobinu unutašnjeg uha da koštanim vibracijama, koje počinju od zuba, prenese čist i prirodan zvuk. Kao, naprimer, kada čujemo zvuk škripanja zubima, dok jedemo smoki ili čips i slično. Pored zubne komponente, sistem sadrži i mikrofon koji se stavlja iza uha, a oba dela rade na baterije.

Sistem je, za sada, dostupan samo u Sjedinjenim Američkim Državama, a do njega se može doći samo preko specijalizovanih lekara.

Zvaničan sajt, sa opširnijim informacijama: http://www.soundbitehearing.com/



Нема коментара:

Постави коментар