Ovaj blog je posvećen zvuku i njegovim raznim oblicima. Tokom godina sam nalazio puno interesantnih stvari vezanih za zvuk, pa sam došao na ideju da sve te interesantne priče, eksperimente, instrumente, uređaje, knjige, filmove, audio zapise i događaje grupišem na jedno mesto, pre svega kao ličnu evidenciju, da ne moram više da se mučim da nađem sve te stvari, a nadam se da će i vama pomoći u boljem razumevanju zvuka. Pored zvuka kao mehaničke oscilacije, pisaću i o njegovoj upotrebi u muzici, filmu, svakodnevnom životu, itd. Trudiću se da ne kršim tuđa autorska prava, al baš ako bude negde neki propust... Ukoliko se vlasnik autorskih prava javi, skloniću sporan sadržaj. Sve predloge, pdf knjige, linkove i slično, što smatrate da bi pomoglo da se napravi jedna riznica znanja o zvuku, šaljite na danilocrni[et]yahoo[dot]com

уторак, 15. октобар 2013.

Artisten

Artisten, odnosno Umetnik, je kratki film švedskog reditelja Jonas Grimås-a. Priča prati foley umetnika i njegovu predstavu, u kojoj mu pomaže carinik iz publike. Predstava se sastoji iz stvaranja foley efekata dok se u pozadini prikazuje nemi film i sjajno prikazuje posao foley umetnika, kako zvuk koji se stvara treba da zvuči kao onaj na koji smo navikli u prirodi, ali da nije nužno ( a nekad i nemoguće ) snimiti taj isti rekvizit. Film je dobio BAFTA nagradu za najbolji kratki film, a bio je i Grimås-ov diplomski rad.
BAFTA winning graduation film. Made in 1987 it has run around the globe a few times, screened at Cannes and numerous other festivals. In 2009 it ran for a month in cinemas in Picardie, France.Нема коментара:

Постави коментар