Ovaj blog je posvećen zvuku i njegovim raznim oblicima. Tokom godina sam nalazio puno interesantnih stvari vezanih za zvuk, pa sam došao na ideju da sve te interesantne priče, eksperimente, instrumente, uređaje, knjige, filmove, audio zapise i događaje grupišem na jedno mesto, pre svega kao ličnu evidenciju, da ne moram više da se mučim da nađem sve te stvari, a nadam se da će i vama pomoći u boljem razumevanju zvuka. Pored zvuka kao mehaničke oscilacije, pisaću i o njegovoj upotrebi u muzici, filmu, svakodnevnom životu, itd. Trudiću se da ne kršim tuđa autorska prava, al baš ako bude negde neki propust... Ukoliko se vlasnik autorskih prava javi, skloniću sporan sadržaj. Sve predloge, pdf knjige, linkove i slično, što smatrate da bi pomoglo da se napravi jedna riznica znanja o zvuku, šaljite na danilocrni[et]yahoo[dot]com

понедељак, 25. новембар 2013.

Phonosynthesis: interactive sound sculptures

Dom Omladine Beograda će 26. i 27. novembra 2013. godine biti mesto dešavanja festivala SUTRA ( Spoj Umetnosti, Tehnologije, Raznovrsnog i Autentičnog ), gde će se kroz razne radionice, prezentacije i razgovore istraživati veza između umetnosti, nauke i tehnologije, kako navode organizatori. U okviru festivala biće predstavljen i "Phonosynthesis: interactive sound sculptures", doktorski umetnički projekat Dobrivoja Milijanovića, docenta na Katedri za snimanje i dizajn zvuka Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu.

"Uvođenjem pojma "fonosinteze" pokušavam da opišem audiovizuelne procese koji se odvijaju u okviru mojih interaktivnih zvučnih skulptura. Zvuk je pokretač fonosintetičkog procesa koji za ishod ima formiranje efemernih višemedijskih (audiovizuelnih) objekata. Kroz teorijska i poetička razmatranja odnosa skulpture, zvuka, svetla i prostora pokušavam da istražim polje višečulnog i višemedijskog, kao i da zabavim, prosvetlim i prozvučim publiku."

Dobrivoje će svoj rad predstaviti u utorak 26. novembra u 18h. Ulaz je besplatan. Нема коментара:

Постави коментар