Ovaj blog je posvećen zvuku i njegovim raznim oblicima. Tokom godina sam nalazio puno interesantnih stvari vezanih za zvuk, pa sam došao na ideju da sve te interesantne priče, eksperimente, instrumente, uređaje, knjige, filmove, audio zapise i događaje grupišem na jedno mesto, pre svega kao ličnu evidenciju, da ne moram više da se mučim da nađem sve te stvari, a nadam se da će i vama pomoći u boljem razumevanju zvuka. Pored zvuka kao mehaničke oscilacije, pisaću i o njegovoj upotrebi u muzici, filmu, svakodnevnom životu, itd. Trudiću se da ne kršim tuđa autorska prava, al baš ako bude negde neki propust... Ukoliko se vlasnik autorskih prava javi, skloniću sporan sadržaj. Sve predloge, pdf knjige, linkove i slično, što smatrate da bi pomoglo da se napravi jedna riznica znanja o zvuku, šaljite na danilocrni[et]yahoo[dot]com

понедељак, 09. децембар 2013.

Roadie Tuner

Novi koncept uređaj za štimovanje gitare nazvan Roadie Tuner funkcioniše na sličan način kao Tronical Tune, o kome sam već pisao, samo je manji i ne štimuje sve žice od jednom, već se pomera sa jedne čivije na drugu. To mu je možda i prednost, jer zbog ove osobine nije usko vezan za određene modele gitara, kao gore pomunti konkurent. Uređaj se bežični putem poveže sa telefonom, pokrene se aplikacija, a mikrofon na telefonu registruje zvuk gitare. Ako je žica raštimovana, Roadie okreće čiviju dok ne pogodi odgovarajuću visinu. Aplikacija za sada podržava samo iOS modele, ali će uskoro biti završena i Android verzija. Finansije potrebne za serijsku proizvodnju su skupljene, pa se očekuje da uskoro bude i u prodaji.


Više informacija na: http://www.kickstarter.com/projects/roadietuner/roadie-tuner-the-ultimate-guitarist-toolНема коментара:

Постави коментар