Ovaj blog je posvećen zvuku i njegovim raznim oblicima. Tokom godina sam nalazio puno interesantnih stvari vezanih za zvuk, pa sam došao na ideju da sve te interesantne priče, eksperimente, instrumente, uređaje, knjige, filmove, audio zapise i događaje grupišem na jedno mesto, pre svega kao ličnu evidenciju, da ne moram više da se mučim da nađem sve te stvari, a nadam se da će i vama pomoći u boljem razumevanju zvuka. Pored zvuka kao mehaničke oscilacije, pisaću i o njegovoj upotrebi u muzici, filmu, svakodnevnom životu, itd. Trudiću se da ne kršim tuđa autorska prava, al baš ako bude negde neki propust... Ukoliko se vlasnik autorskih prava javi, skloniću sporan sadržaj. Sve predloge, pdf knjige, linkove i slično, što smatrate da bi pomoglo da se napravi jedna riznica znanja o zvuku, šaljite na danilocrni[et]yahoo[dot]com

среда, 18. децембар 2013.

Wall Of Bass

Austrijski klub SUB može da se pohvali jedinstvenim ''zidom basa'', koji je ovde napravljen za potrebe realizacija umetničkih događaja, radionica i predstava, ali i za dobru atmosferu kada se uveče ovaj prostor pretvori u noćni klub. 32 petnaestoinčna zvučnika ručne izrade, nalaze se u betonskom zidu veličine 6x5 metara, a koriste se i pojačavači Powersoft D-Cell504. Sve zajedno daje snagu od 25600W, mada se nikad ne koriste punom snagom, pogotovu što SPL iznosi 140dB. Posebna pažnja posvećena je akustici i zvučnoj izolaciji, pošto se klub nalazi u naseljenom delu Viner Nojštata. Eksperimenti su pokazali da je sistem u mogućnosti da reprodukuje i frekvencije od 7Hz, koje ne mogu da se čuju, ali mogu da se osete, a neki ogledi sa dimom su čak omogućili i da se vide.


Više informacija na: http://www.prosoundweb.com/article/print/powersoft_amplifier_modules_drive_unique_wall_of_bass_in_austriaНема коментара:

Постави коментар