Ovaj blog je posvećen zvuku i njegovim raznim oblicima. Tokom godina sam nalazio puno interesantnih stvari vezanih za zvuk, pa sam došao na ideju da sve te interesantne priče, eksperimente, instrumente, uređaje, knjige, filmove, audio zapise i događaje grupišem na jedno mesto, pre svega kao ličnu evidenciju, da ne moram više da se mučim da nađem sve te stvari, a nadam se da će i vama pomoći u boljem razumevanju zvuka. Pored zvuka kao mehaničke oscilacije, pisaću i o njegovoj upotrebi u muzici, filmu, svakodnevnom životu, itd. Trudiću se da ne kršim tuđa autorska prava, al baš ako bude negde neki propust... Ukoliko se vlasnik autorskih prava javi, skloniću sporan sadržaj. Sve predloge, pdf knjige, linkove i slično, što smatrate da bi pomoglo da se napravi jedna riznica znanja o zvuku, šaljite na danilocrni[et]yahoo[dot]com

понедељак, 10. март 2014.

BeetBox

BeetBox nazivom treba da podseti na beatbox, a bukvalni predvod kutija sa repama opisuje njegov fizički oblik. Glavni deo uređaja je zapravo drvena kutija, a repa je izabrana samo zbog naziva, inače se može koristiti i neki drugi predmet. U kutiji se nalazi Raspberry Pi kompjuter, pojačavač i senzori koji dodirivanje repe pretvaraju u zvuk. Svaka repa ima svoj zvuk, pa je moguće i ''svirati'' preko BeetBox-a. Nijedna električna komponenta nije vidljiva jer su vešto skrivene u kutiji, pa je laiku još interesantnije korišćenje ovog uređaja, što se može videti na videu ispod.


Više informacija: http://scott.j38.net/interactive/beetbox/BeetBox is a simple instrument that allows users to play drum beats by touching actual beets. It is powered by a Raspberry Pi with a capacitive sensing board and an audio amplifier in a hand-made wooden enclosure.Нема коментара:

Постави коментар