Ovaj blog je posvećen zvuku i njegovim raznim oblicima. Tokom godina sam nalazio puno interesantnih stvari vezanih za zvuk, pa sam došao na ideju da sve te interesantne priče, eksperimente, instrumente, uređaje, knjige, filmove, audio zapise i događaje grupišem na jedno mesto, pre svega kao ličnu evidenciju, da ne moram više da se mučim da nađem sve te stvari, a nadam se da će i vama pomoći u boljem razumevanju zvuka. Pored zvuka kao mehaničke oscilacije, pisaću i o njegovoj upotrebi u muzici, filmu, svakodnevnom životu, itd. Trudiću se da ne kršim tuđa autorska prava, al baš ako bude negde neki propust... Ukoliko se vlasnik autorskih prava javi, skloniću sporan sadržaj. Sve predloge, pdf knjige, linkove i slično, što smatrate da bi pomoglo da se napravi jedna riznica znanja o zvuku, šaljite na danilocrni[et]yahoo[dot]com

понедељак, 31. март 2014.

Reportaža: Muzej nauke i tehnike

Nedavno sam, neplanirano, svratio u Muzej nauke i tehnike u Beogradu i oduševio se zbirkom, pogotovu audio uređaja i muzičkih instrumenata. U postavci se mogu videti razni radio aparati, magnetofoni, gramofoni, mikrofoni i muzički instrumenti, kao i mnoge druge mašine i aparati namenjene drugim delatnostima. Neke od uređaja sam fotografisao telefonom kako bih napravio neku vrstu reportaže za blog, a trudio sam se da uslikam i nazive proizvođača i modela. Ne bavim se fotografijom, niti imam pristojan fotoaparat, stoga fotografije nisu nekog posebnog kvaliteta. Nažalost, kustos mi je u startu napomenuo da je nedavno počeo da radi u muzeju i da još ne zna sve o zbirci, te da od njega ne mogu dobiti neke dodatne informacije. Ipak, i na sajtu muzeja se mogu naći ovi eksponati i nešto više o njima, a svakako preporučujem da se vide i uživo. Cena ulaznice je 200 dinara, a zbirka zaista fantastična.


Više informacija: http://www.muzejnt.rs/
Nadam se da postavljanje fotografija na blog neće izazvati neki problem, pogotovu što se iste mogu videti i na sajtu muzeja. Ukoliko jeste, ukloniću ih.


Нема коментара:

Постави коментар