Ovaj blog je posvećen zvuku i njegovim raznim oblicima. Tokom godina sam nalazio puno interesantnih stvari vezanih za zvuk, pa sam došao na ideju da sve te interesantne priče, eksperimente, instrumente, uređaje, knjige, filmove, audio zapise i događaje grupišem na jedno mesto, pre svega kao ličnu evidenciju, da ne moram više da se mučim da nađem sve te stvari, a nadam se da će i vama pomoći u boljem razumevanju zvuka. Pored zvuka kao mehaničke oscilacije, pisaću i o njegovoj upotrebi u muzici, filmu, svakodnevnom životu, itd. Trudiću se da ne kršim tuđa autorska prava, al baš ako bude negde neki propust... Ukoliko se vlasnik autorskih prava javi, skloniću sporan sadržaj. Sve predloge, pdf knjige, linkove i slično, što smatrate da bi pomoglo da se napravi jedna riznica znanja o zvuku, šaljite na danilocrni[et]yahoo[dot]com

понедељак, 10. новембар 2014.

Novi logo, Facebook i Instagram - Zvuk !

Nakon više od godinu dana rada bloga, došlo je i do malih promena, odnosno noviteta. Prvi se može upravo sada videti, a u pitanju je logo ( gornji levi ugao ) koji je dizajnirao Nemanja Blagojević. To će od sada biti zvanični logo bloga, kao i nekih projekata koji su u planu, a o kojima će više reči biti kada za to dođe vreme.

Drugi novitet je Facebook stranica bloga, na kojoj će se objavljivati linkovi ka člancima na blogu. Stranica je napravljena samo u promotivne svrhe i na njoj se neće nalaziti ništa više od onoga što je već na blogu. Mnogi su pitali zašto se ne napravi Facebook stranica na kojoj će biti ''šerovani'' linkovi, jer im je lakše da na taj način dođu do novih članaka, nego da direktno posete blog ili se prijave na newsletter. Očigledno, ako danas nisi na Facebooku - nisi na internetu. U svakom slučaju, na ovaj način će i neki novi ljudi saznati za blog i članke, putem magičnog ''lajka'', pa - što da ne! Evo i zvanične Zvuk facebook stranice!

I za kraj nešto što je možda i najveći novitet - Instagram nalog Zvuk bloga! Na njemu će, ipak, biti nešto više nego što se može naći na blogu! Ko nema Instagram, ni za to ne mora da brine - na blogu će, u okviru Roundup članaka, biti linkovan sadržaj sa Instagram naloga, koji se može pogledati i sa računara bez prethodne registracije. Jednostavno, postoje stvari za koje nema svrhe pisati nov članak, jer se sve može reći u jednoj rečenici, a opet, šteta bi bilo ne pomenuti ih. Naravno, sve su vezane za zvuk, a u pitanju su uglavnom slike starih uređaja, muzičkih instrumenata, muzejskih eksponata, skulptura, grafika... Na Instagram nalogu se već nalaze sve slike objavljene u Reportažama, a od sada će ih biti još više. Na primer, trenutno se u Galeriji SANU u Beogradu može videti izložba fotografija srpske vojske iz Prvog svetskog rata i nekih predmeta koji su sačuvani u Vojnom muzeju. Među njima je i vojna truba kojom se najavljivao vojni napad. Slika trube je upravo postavljena na Instagram i može se videti na sledećem linku:






Nadam se da će se vremenom blog još više razvijati, imati nove zanimljive sadržaje, kao i redovne čitaoce. Ova tri noviteta su zbog toga i napravljena i verujem da će se svima svideti ( pogotovu ''instagramdžijama'' koji redovno ''lajkuju'' slike Zvuka ).


Нема коментара:

Постави коментар