Ovaj blog je posvećen zvuku i njegovim raznim oblicima. Tokom godina sam nalazio puno interesantnih stvari vezanih za zvuk, pa sam došao na ideju da sve te interesantne priče, eksperimente, instrumente, uređaje, knjige, filmove, audio zapise i događaje grupišem na jedno mesto, pre svega kao ličnu evidenciju, da ne moram više da se mučim da nađem sve te stvari, a nadam se da će i vama pomoći u boljem razumevanju zvuka. Pored zvuka kao mehaničke oscilacije, pisaću i o njegovoj upotrebi u muzici, filmu, svakodnevnom životu, itd. Trudiću se da ne kršim tuđa autorska prava, al baš ako bude negde neki propust... Ukoliko se vlasnik autorskih prava javi, skloniću sporan sadržaj. Sve predloge, pdf knjige, linkove i slično, što smatrate da bi pomoglo da se napravi jedna riznica znanja o zvuku, šaljite na danilocrni[et]yahoo[dot]com

понедељак, 03. новембар 2014.

Reportaža: ''Muzika Naše Mladosti''

Prošlog meseca je u Muzeju primenjene umetnosti u Beogradu održana izložba ''Muzika Naše Mladosti'', autora Zlatka Cvetkovića, na kojoj su posetioci bili u prilici da vide neobične skulpture i instalacije napravljene od raznih nosača slike i zvuka, gramofonskih ploča, audio i video kaseta i disko kugli. Organizovane su i dve radionice, o čemu sam već pisao. Ova vrlo zanimljiva postavka pokazala šta se sve može napraviti od nosača zvuka, ali i šta se sve može napraviti da podseća na njih. Muzika naše mladosti nalazila se na analognim nosačima kojima je vek trajanja, ipak, ograničen, ali nakon toga mogu postati i nešto drugo. Iskreno se nadam da su sve ploče i kasete bile već oštećene ili neupotrebljive pre nego što su završile u postavci. Evo i nekih slika sa same izložbe:
Nadam se da postavljanje fotografija na blog neće izazvati neki problem, pogotovu što se iste mogu videti i na sajtu muzeja. Ukoliko jeste, ukloniću ih.

Нема коментара:

Постави коментар