Ovaj blog je posvećen zvuku i njegovim raznim oblicima. Tokom godina sam nalazio puno interesantnih stvari vezanih za zvuk, pa sam došao na ideju da sve te interesantne priče, eksperimente, instrumente, uređaje, knjige, filmove, audio zapise i događaje grupišem na jedno mesto, pre svega kao ličnu evidenciju, da ne moram više da se mučim da nađem sve te stvari, a nadam se da će i vama pomoći u boljem razumevanju zvuka. Pored zvuka kao mehaničke oscilacije, pisaću i o njegovoj upotrebi u muzici, filmu, svakodnevnom životu, itd. Trudiću se da ne kršim tuđa autorska prava, al baš ako bude negde neki propust... Ukoliko se vlasnik autorskih prava javi, skloniću sporan sadržaj. Sve predloge, pdf knjige, linkove i slično, što smatrate da bi pomoglo da se napravi jedna riznica znanja o zvuku, šaljite na danilocrni[et]yahoo[dot]com

четвртак, 20. новембар 2014.

S.U.T.R.A. 2014

Od 21. do 25. novembra 2014. godine u Domu omladine Beograda biće održan festival S.U.T.R.A. ( Spoj Umetnosti, Tehnologije, Raznovrsnog i Autentičnog ), na kome će biti predstavljeni mnogi umetnici, projekti, koncepti, istraživački radovi i interaktivne radionice iz oblasti umetnosti, nauke i tehnologije. Ljubitelji zvuka će imati priliku da vide veoma zanimljiv program:

  • Mikofon, instalacija Saše Spačalsa, Mirjane Švagelje i Anila Podgornika, istražuje mikroorganizme u ljudskom telu, a biće postavljena i zvučna mapa koja će posetiocima omogućiti da putem slanja signala u mikrobiome kreiraju jedinstven harmonični zvuk.
  • Sfere predstavljaju objekte kružnog oblika koje stvaraju nemir u Euklidskom prostoru, matematički određenom sa tri dimenzije. Raspoređene nasumično u ovom prostoru, sfere reaguju na posetioce menjajući oblik i zvuk koji stvaraju.
  • Biotricitet autora Dejne Siline je umrežena zvučna instalacija koja istražuje složene odnose između prirode i tehnologije, bioloških sistema i elektronskih mreža. Povezane bakterije - gorive ćelije, formiraju mini bio-elektranu koja proces proizvodnje električne energije iz bakterija koje žive u blatu i vodi pretvara u zvuk.
  • Zvuk Ptica je muzički performans i prezentacija muzičko ekološkog projekta koji objedinjuje lokalna civilna udruženja, građanstvo i vladin sektor, u cilju većeg učešća civilnog sektora u donošenju mera i radu na promenama u zakonodavstvu.

Na festivalu će biti i drugog zanimljivog sadržaja, a raspored programa i detaljnije informacije mogu se pronaći na zvaničnom sajtu: http://www.domomladine.org/vesti/lat/festival-s-u-t-r-a


Нема коментара:

Постави коментар