Ovaj blog je posvećen zvuku i njegovim raznim oblicima. Tokom godina sam nalazio puno interesantnih stvari vezanih za zvuk, pa sam došao na ideju da sve te interesantne priče, eksperimente, instrumente, uređaje, knjige, filmove, audio zapise i događaje grupišem na jedno mesto, pre svega kao ličnu evidenciju, da ne moram više da se mučim da nađem sve te stvari, a nadam se da će i vama pomoći u boljem razumevanju zvuka. Pored zvuka kao mehaničke oscilacije, pisaću i o njegovoj upotrebi u muzici, filmu, svakodnevnom životu, itd. Trudiću se da ne kršim tuđa autorska prava, al baš ako bude negde neki propust... Ukoliko se vlasnik autorskih prava javi, skloniću sporan sadržaj. Sve predloge, pdf knjige, linkove i slično, što smatrate da bi pomoglo da se napravi jedna riznica znanja o zvuku, šaljite na danilocrni[et]yahoo[dot]com

петак, 27. јануар 2017.

Ploča od hašiša

U SAD-u sve više raste legalizacija nekih opojnih droga, pa je kompanija Silverback Music rešila da tim povodom napravi gramofonsku ploču od presovanog hašiša. Ova eksperimentalna ploča je i ekstremno skupa - materijal je vredan 6000$, proizvodnja u studiju Capsule Labs košta je 1000$, a prva dva pokušaja su neslavno prošla jer je zvuk ploče loš. U planu je treći pokušaj, a na ploči će se nalaziti pesma Slightly Stoopid - Dabbington.


Više informacija: http://www.billboard.com/articles/news/magazine-feature/7661620/slightly-stoopid-smokable-hash-recordНема коментара:

Постави коментар