Ovaj blog je posvećen zvuku i njegovim raznim oblicima. Tokom godina sam nalazio puno interesantnih stvari vezanih za zvuk, pa sam došao na ideju da sve te interesantne priče, eksperimente, instrumente, uređaje, knjige, filmove, audio zapise i događaje grupišem na jedno mesto, pre svega kao ličnu evidenciju, da ne moram više da se mučim da nađem sve te stvari, a nadam se da će i vama pomoći u boljem razumevanju zvuka. Pored zvuka kao mehaničke oscilacije, pisaću i o njegovoj upotrebi u muzici, filmu, svakodnevnom životu, itd. Trudiću se da ne kršim tuđa autorska prava, al baš ako bude negde neki propust... Ukoliko se vlasnik autorskih prava javi, skloniću sporan sadržaj. Sve predloge, pdf knjige, linkove i slično, što smatrate da bi pomoglo da se napravi jedna riznica znanja o zvuku, šaljite na danilocrni[et]yahoo[dot]com

уторак, 15. мај 2018.

Kako mozak reaguje na muziku?

Gotovo svi ljudi na svetu slušaju muziku, jer im to stanje prija. Nisu bitni ni žanrovi, jer sve to na isti način stvara zadovoljstvo i ubrzano lučenje dopamina. Kratak animirani video objašnjava kako mozak i celokupno telo reaguju prilikom slušanja omiljenih melodija i zašto je muzika zdrava za ljudski organizam.
1 коментар:

  1. Gledao sam ovo još ranije, muzika postoji od kada postoji čovek, oduvek smo pokušavali da imitiramo neke zvuke, pevamo, igramo.

    ОдговориИзбриши