Ovaj blog je posvećen zvuku i njegovim raznim oblicima. Tokom godina sam nalazio puno interesantnih stvari vezanih za zvuk, pa sam došao na ideju da sve te interesantne priče, eksperimente, instrumente, uređaje, knjige, filmove, audio zapise i događaje grupišem na jedno mesto, pre svega kao ličnu evidenciju, da ne moram više da se mučim da nađem sve te stvari, a nadam se da će i vama pomoći u boljem razumevanju zvuka. Pored zvuka kao mehaničke oscilacije, pisaću i o njegovoj upotrebi u muzici, filmu, svakodnevnom životu, itd. Trudiću se da ne kršim tuđa autorska prava, al baš ako bude negde neki propust... Ukoliko se vlasnik autorskih prava javi, skloniću sporan sadržaj. Sve predloge, pdf knjige, linkove i slično, što smatrate da bi pomoglo da se napravi jedna riznica znanja o zvuku, šaljite na danilocrni[et]yahoo[dot]com

среда, 26. септембар 2018.

Musique(s) électronique(s)

Dokumenarni film Musique(s) électronique(s) predstavlja musique concrète muzički žanr od njegovog nastanka do danas. Kroz intervjue sa današnjim muzičarima otkriva se život drugih, koji su začeli ovaj pravac sredinom XX veka, ali i uticaj ovog žanra na ostale muzičke žanrove i dizajn zvuka audiovizuelnih umetnosti.





1 коментар:

  1. Mislim da je elektronska muzika samo muzika savremenog doba, ništa manje vredna od sve ostale. Stvar je ukusa kome se šta dopada ali jeste činjenica da je skroz opravdano svrstati je u žanr muzike koja bi trebala da se uvede kao mogućnost učenja kao što biste završili za flautu, klavir ili šta god drugo. Samo ljudi imaju problem sa novitetima i teško ih prihvataju. U ovom slučaju to je činjenica da je instrument kompjuter pa to ljudima smanjuje vrednost ove vrste muzike što je potpuna nebuloza.

    ОдговориИзбриши