Ovaj blog je posvećen zvuku i njegovim raznim oblicima. Tokom godina sam nalazio puno interesantnih stvari vezanih za zvuk, pa sam došao na ideju da sve te interesantne priče, eksperimente, instrumente, uređaje, knjige, filmove, audio zapise i događaje grupišem na jedno mesto, pre svega kao ličnu evidenciju, da ne moram više da se mučim da nađem sve te stvari, a nadam se da će i vama pomoći u boljem razumevanju zvuka. Pored zvuka kao mehaničke oscilacije, pisaću i o njegovoj upotrebi u muzici, filmu, svakodnevnom životu, itd. Trudiću se da ne kršim tuđa autorska prava, al baš ako bude negde neki propust... Ukoliko se vlasnik autorskih prava javi, skloniću sporan sadržaj. Sve predloge, pdf knjige, linkove i slično, što smatrate da bi pomoglo da se napravi jedna riznica znanja o zvuku, šaljite na danilocrni[et]yahoo[dot]com

петак, 21. фебруар 2020.

Ploča od reciklirane okeanske plastike


Plastika je izmišljena da nam olakša život, ali je u skorije vreme počela i da nam otežava. Postaje ozbiljan problem širom sveta, a naročito u okeanima. Nick Mulvey i Keynovr su pokušali da recikliraju okeansku plastiku za pravljenje gramofonske ploče i u tome uspeli uz pomoć Tangible Formats proizvođača ploča. Naslov je In The Anthropocene, a sav prihod od prodaje biće doniran organizaciji Surfers Against Sewage, koja se bori protiv zagađenja britanske obale.



Više informacija: https://newsflash.bigshotmag.com/news/60713/


1 коментар:

  1. Ideja je super, jer danas je toliko plastike svuda oko nas da ne znam kako da se rešimo ovog problema koji je sve gori i gori. Toliko je nepotrebne ambalaže, svega i svačega da ne mogu da razumem.

    ОдговориИзбриши