Ovaj blog je posvećen zvuku i njegovim raznim oblicima. Tokom godina sam nalazio puno interesantnih stvari vezanih za zvuk, pa sam došao na ideju da sve te interesantne priče, eksperimente, instrumente, uređaje, knjige, filmove, audio zapise i događaje grupišem na jedno mesto, pre svega kao ličnu evidenciju, da ne moram više da se mučim da nađem sve te stvari, a nadam se da će i vama pomoći u boljem razumevanju zvuka. Pored zvuka kao mehaničke oscilacije, pisaću i o njegovoj upotrebi u muzici, filmu, svakodnevnom životu, itd. Trudiću se da ne kršim tuđa autorska prava, al baš ako bude negde neki propust... Ukoliko se vlasnik autorskih prava javi, skloniću sporan sadržaj. Sve predloge, pdf knjige, linkove i slično, što smatrate da bi pomoglo da se napravi jedna riznica znanja o zvuku, šaljite na danilocrni[et]yahoo[dot]com

недеља, 29. септембар 2013.

Tema iz Ratova Zvezda proglašena najboljom filmskom muzikom u UK

Slušaoci BBC radija u Ujedinjenom Kraljevstvu proglasili su temu iz Ratova Zvezda najboljom filmskom muzikom. Čuveno delo koje je petostruki oskarovac John Williams napisao 1977. godine, karakteristično za obe dosadašnje trilogije naučno-fantastičnog spektakla, našlo se ispred takođe čuvene II Buono, II Brutto, II Cattivo koju je Ennio Morricone napisao za film Dobar, Loš, Zao. Na trećem mestu je West Side Story, delo koje je Leonard Bernstein napisao za istoimeni film. Slušaoci su glasali za jednu od 20 numera izabranih od strane filmskih i muzičkih stručnjaka BBC-a.

John Williams je napisao muziku za svih 6 dosadašnjih filmova, kao i za spin-off serije, video igre i animirane filmove, a pisaće muziku i za novi Star Wars film koji se očekuje 2015. godine.

opširnije: http://www.bbc.co.uk/news/entertainment-arts-24272523





Нема коментара:

Постави коментар