Ovaj blog je posvećen zvuku i njegovim raznim oblicima. Tokom godina sam nalazio puno interesantnih stvari vezanih za zvuk, pa sam došao na ideju da sve te interesantne priče, eksperimente, instrumente, uređaje, knjige, filmove, audio zapise i događaje grupišem na jedno mesto, pre svega kao ličnu evidenciju, da ne moram više da se mučim da nađem sve te stvari, a nadam se da će i vama pomoći u boljem razumevanju zvuka. Pored zvuka kao mehaničke oscilacije, pisaću i o njegovoj upotrebi u muzici, filmu, svakodnevnom životu, itd. Trudiću se da ne kršim tuđa autorska prava, al baš ako bude negde neki propust... Ukoliko se vlasnik autorskih prava javi, skloniću sporan sadržaj. Sve predloge, pdf knjige, linkove i slično, što smatrate da bi pomoglo da se napravi jedna riznica znanja o zvuku, šaljite na danilocrni[et]yahoo[dot]com

недеља, 29. септембар 2013.

Happy Plugs Deluxe Edition

Švedski proizvođač raznobojnih dodataka za telefon Happy Plugs predstavio je novi proizvod - zlatne slušalice! Ručno napravljene u Stokholmu, ove slušalice imaju osamnaestokaratno zlato težine 25 grama po slušalici, a prodaju se po ceni od 14500 dolara. Pošto su pre svega pravljene za telefone, imaju i posebne kontrole za muziku i pozive i standardni 3.5mm TRS konektor. Garancija traje godinu dana.

Dalje se, naravno, postavlja pitanje: "Čemu sve to?", ali ljude koji mogu sebi da priušte ovakav luksuz to ne interesuje. Ovakve slušalice su stvar prestiža i onome koji ih nosi ne predstavljaju neki poseban trošak, on treba da bude viđen sa njima, a ne i da ih koristi za slušanje muzike. Čak i ostali modeli ovog brenda imaju  ( po meni ) preterane cene, od 25 do 30 dolara, a za taj novac se mogu kupiti neuporedivo bolje slušalice renomiranih proizvođača.

Opširnije na: http://www.happyplugs.com/en/products/18-carat-gold/


Нема коментара:

Постави коментар