Ovaj blog je posvećen zvuku i njegovim raznim oblicima. Tokom godina sam nalazio puno interesantnih stvari vezanih za zvuk, pa sam došao na ideju da sve te interesantne priče, eksperimente, instrumente, uređaje, knjige, filmove, audio zapise i događaje grupišem na jedno mesto, pre svega kao ličnu evidenciju, da ne moram više da se mučim da nađem sve te stvari, a nadam se da će i vama pomoći u boljem razumevanju zvuka. Pored zvuka kao mehaničke oscilacije, pisaću i o njegovoj upotrebi u muzici, filmu, svakodnevnom životu, itd. Trudiću se da ne kršim tuđa autorska prava, al baš ako bude negde neki propust... Ukoliko se vlasnik autorskih prava javi, skloniću sporan sadržaj. Sve predloge, pdf knjige, linkove i slično, što smatrate da bi pomoglo da se napravi jedna riznica znanja o zvuku, šaljite na danilocrni[et]yahoo[dot]com

субота, 14. септембар 2013.

The Magnetist

Kratak dokumentarni film o Micke-u, audiofilu i zaljubljeniku u kasete. Pokušava da živi od kaseta, drži klub kaseta u Stokholmu, bavi se DJingom, a pogaćate sa čega pušta muziku, piše blog o njima i uključen je u razne druge projekte koje imaju veze sa ovom vrstom nosača zvuka. Dokumentarni film je besplatan za gledanje.




THE MAGNETIST is a short documentary about Micke, also known as 'The Magnetist', whose life revolves around cassette tapes.

Most of Micke's time is spent on varius tape-related projects; he blogs about them, he makes music with them and he got a monthly tape club in his hometown Stockholm. Sometimes it's a struggle. Here we get an insight to Micke's life as a tapeologist and joins him to his tape-only club.

MUSIC:

Usha Uthup & Bappi Lahiri - Auva Auva: Koi Yahan Nache
Oppenheimer Analysis - Radiance
Alhaji K. Frimpong - Rikia
Massinko - Arada
Pas de Deux - Cardiocleptomanie
Penny Penny - Shichangani



Нема коментара:

Постави коментар