Ovaj blog je posvećen zvuku i njegovim raznim oblicima. Tokom godina sam nalazio puno interesantnih stvari vezanih za zvuk, pa sam došao na ideju da sve te interesantne priče, eksperimente, instrumente, uređaje, knjige, filmove, audio zapise i događaje grupišem na jedno mesto, pre svega kao ličnu evidenciju, da ne moram više da se mučim da nađem sve te stvari, a nadam se da će i vama pomoći u boljem razumevanju zvuka. Pored zvuka kao mehaničke oscilacije, pisaću i o njegovoj upotrebi u muzici, filmu, svakodnevnom životu, itd. Trudiću se da ne kršim tuđa autorska prava, al baš ako bude negde neki propust... Ukoliko se vlasnik autorskih prava javi, skloniću sporan sadržaj. Sve predloge, pdf knjige, linkove i slično, što smatrate da bi pomoglo da se napravi jedna riznica znanja o zvuku, šaljite na danilocrni[et]yahoo[dot]com

субота, 14. септембар 2013.

Cassette Store Day 2013.

Ovaj događaj je već bio pre nedelju dana, ali pošto je sam blog nastao kasnije, nisam imao kad da pišem o njemu. Ipak smatram da ga treba pomenuti, s obzirom na to da će se održati i iduće godine.

Sedmi septembar je proglašen za dan prodavnica audio kaseta. Širom sveta prodavnice audio kaseta organizuju razne manifestacije u čast ovog nosača zvuka. U Srbiji nije obeležen.

Više informacija na zvaničnom sajtu: http://cassettestoreday.com/
Нема коментара:

Постави коментар