Ovaj blog je posvećen zvuku i njegovim raznim oblicima. Tokom godina sam nalazio puno interesantnih stvari vezanih za zvuk, pa sam došao na ideju da sve te interesantne priče, eksperimente, instrumente, uređaje, knjige, filmove, audio zapise i događaje grupišem na jedno mesto, pre svega kao ličnu evidenciju, da ne moram više da se mučim da nađem sve te stvari, a nadam se da će i vama pomoći u boljem razumevanju zvuka. Pored zvuka kao mehaničke oscilacije, pisaću i o njegovoj upotrebi u muzici, filmu, svakodnevnom životu, itd. Trudiću se da ne kršim tuđa autorska prava, al baš ako bude negde neki propust... Ukoliko se vlasnik autorskih prava javi, skloniću sporan sadržaj. Sve predloge, pdf knjige, linkove i slično, što smatrate da bi pomoglo da se napravi jedna riznica znanja o zvuku, šaljite na danilocrni[et]yahoo[dot]com

субота, 14. септембар 2013.

Zvuk Beograda

Još jedan događaj koji se desio par dana pre osnivanja bloga je Zvuk Beograda, koji se održao 8.9.2013. na platou Filozofskog fakulteta u Beogradu. Kompletan opis prenosim sa zvaničnog sajta:

,,Zvuk Beograda” predstavlja umetničku instalaciju koja Gradu Beogradu daje novi audiovizuelni identitet. U ovom delu autor spaja zvučne elemente akustičkog okruženja srpske prestonice gradeći konkretnu muzikuMuziku kombinuje sa kadrovima gradske svakodnevice koje projektuje na arhitektonsko-scenografske objekte. Spoj vizuelnog i zvučnog čini delo višemedijskim. Marko Stojanović je doktorand na interdisciplinarnim studijama Univerziteta umetnosti u Beogradu, na grupi za višemedijsku umetnost. ,,Zvuk Beograda” predstavlja deo njegovog praktičnog doktorskog rada pod mentorstvom red. prof. Srđana Hofmana. Originalni naslov teme glasi „Zvuci Beograda - sjedinjavanje konkretnih zvukova i prizora u višemedijskom delu“ .
Nakon performansa, Marko je dao intervju za Telegraf, a nadam se da ovo nije bilo jedino izvođenje Zvuka Beograda.

Zvaničan sajt: http://www.zvukbeograda.com/
Нема коментара:

Постави коментар