Ovaj blog je posvećen zvuku i njegovim raznim oblicima. Tokom godina sam nalazio puno interesantnih stvari vezanih za zvuk, pa sam došao na ideju da sve te interesantne priče, eksperimente, instrumente, uređaje, knjige, filmove, audio zapise i događaje grupišem na jedno mesto, pre svega kao ličnu evidenciju, da ne moram više da se mučim da nađem sve te stvari, a nadam se da će i vama pomoći u boljem razumevanju zvuka. Pored zvuka kao mehaničke oscilacije, pisaću i o njegovoj upotrebi u muzici, filmu, svakodnevnom životu, itd. Trudiću se da ne kršim tuđa autorska prava, al baš ako bude negde neki propust... Ukoliko se vlasnik autorskih prava javi, skloniću sporan sadržaj. Sve predloge, pdf knjige, linkove i slično, što smatrate da bi pomoglo da se napravi jedna riznica znanja o zvuku, šaljite na danilocrni[et]yahoo[dot]com

среда, 09. октобар 2013.

Looper Voice Recorder

Mali drveni snimač zvuka, simpatičnog dizajna i jednostavnih funkcija. Ovo nije profesionalni snimač, nego igračka za velike dečake. Ko ne bi poželeo da ima ovaj uređaj u svojoj kolekciji? Zvuk se snima se držajem crvenog dugmeta, dok crno služi za puštanje. Tu je i prekidač za neprekidnu reprodukciju, kao i potenciometar za promenu brzine. Dužina trajanja audio zapisa je 30 sekundi, a uređaj pokreću dve AAA baterije. Cena iznosi 48 dolara, a svi snimači su ručne izrade. Nekome savršen poklon, a nekome preskupa ludorija.

Uređaj se može kupiti na: www.momastore.org/museum/moma/ProductDisplay_Looper%20Voice%20Recorder_10451_10001_161312_-1_26707_26707_161341Нема коментара:

Постави коментар