Ovaj blog je posvećen zvuku i njegovim raznim oblicima. Tokom godina sam nalazio puno interesantnih stvari vezanih za zvuk, pa sam došao na ideju da sve te interesantne priče, eksperimente, instrumente, uređaje, knjige, filmove, audio zapise i događaje grupišem na jedno mesto, pre svega kao ličnu evidenciju, da ne moram više da se mučim da nađem sve te stvari, a nadam se da će i vama pomoći u boljem razumevanju zvuka. Pored zvuka kao mehaničke oscilacije, pisaću i o njegovoj upotrebi u muzici, filmu, svakodnevnom životu, itd. Trudiću se da ne kršim tuđa autorska prava, al baš ako bude negde neki propust... Ukoliko se vlasnik autorskih prava javi, skloniću sporan sadržaj. Sve predloge, pdf knjige, linkove i slično, što smatrate da bi pomoglo da se napravi jedna riznica znanja o zvuku, šaljite na danilocrni[et]yahoo[dot]com

среда, 13. новембар 2013.

Good Vibrations

Biografski film o Teri Huliju ( Terri Hooley ), ''kumu'' belfaškog panka i osnivaču kultne prodavnice ploča Good Vibrations i istoimene izdavačke kuće. Priča prati Terijevo interesovanje za muziku, skupljanje ploča, DJing koji mu je pomogao da upozna buduću suprugu, otvaranje prodavnice ploča i želja da prikaže ostrvskoj publici mlade talentovane grupe, osnivajući izdavačku kuću. Zbog toga je upao u dugove, zapostavio porodicu, odao se alkoholu i imao još puno prepreka i problema, a povrh svega toga, Belfast je bio zahvaćen građanskim ratom.

Odličan film i obavezno štivo za sve koji žele da uđu u vode muzičke industrije, jako dobro su prikazani problemi koji mogu da nastanu, konkurencija i monopol velikih izdavačkih kuća, a bez obzira na to što je period koji je prikazan nekih 40 godina iza nas, sve to i danas postoji.

Film je pre dva dana prikazan na festivalu Slobodna Zona, a nadam se da će biti ponovo na repertoaru, jer festival često organizuje ponovna prikazivanja.

http://www.imdb.com/title/tt1920945/


Нема коментара:

Постави коментар