Ovaj blog je posvećen zvuku i njegovim raznim oblicima. Tokom godina sam nalazio puno interesantnih stvari vezanih za zvuk, pa sam došao na ideju da sve te interesantne priče, eksperimente, instrumente, uređaje, knjige, filmove, audio zapise i događaje grupišem na jedno mesto, pre svega kao ličnu evidenciju, da ne moram više da se mučim da nađem sve te stvari, a nadam se da će i vama pomoći u boljem razumevanju zvuka. Pored zvuka kao mehaničke oscilacije, pisaću i o njegovoj upotrebi u muzici, filmu, svakodnevnom životu, itd. Trudiću se da ne kršim tuđa autorska prava, al baš ako bude negde neki propust... Ukoliko se vlasnik autorskih prava javi, skloniću sporan sadržaj. Sve predloge, pdf knjige, linkove i slično, što smatrate da bi pomoglo da se napravi jedna riznica znanja o zvuku, šaljite na danilocrni[et]yahoo[dot]com

недеља, 15. децембар 2013.

Re:Sound Bottle

Zvučna flaša je uređaj kojim Jun Fujiwara vraća ''poruke u boci'' u novo, digitalno doba. Kada je zatvorena, deluje kao obična flaša, međutim, kada se čep otvori i snimi neki zvuk, flaša sama ''usempluje'' snimljeni materijal, proizvoljno odredi visinu, brzinu reprodukcije i pomeša ga sa prethodnim snimcima, pa kada se sledeći put čep otvori, nastane muzičko delo načinjeno od svih snimljenih zvukova. Svaki put će snimci zvučati drugačije, dok se ne obrišu i pesma krene da se pravi od novih delova.



This is a music medium that can reproduce a recorded voice as music. It makes a database of sound sources that is managed and used as formal and automatic repetitions, and forms a music medium of the day. I felt something missing in the habitual use of music reproduction media, so I thought to create an interactive music medium that changes. By using everyday voices as sources of music, the sounds that are heard all the time every day carry infinite possibilities and help us reaffirm the enjoyment of music. I hope people can experience their own music.



Нема коментара:

Постави коментар