Ovaj blog je posvećen zvuku i njegovim raznim oblicima. Tokom godina sam nalazio puno interesantnih stvari vezanih za zvuk, pa sam došao na ideju da sve te interesantne priče, eksperimente, instrumente, uređaje, knjige, filmove, audio zapise i događaje grupišem na jedno mesto, pre svega kao ličnu evidenciju, da ne moram više da se mučim da nađem sve te stvari, a nadam se da će i vama pomoći u boljem razumevanju zvuka. Pored zvuka kao mehaničke oscilacije, pisaću i o njegovoj upotrebi u muzici, filmu, svakodnevnom životu, itd. Trudiću se da ne kršim tuđa autorska prava, al baš ako bude negde neki propust... Ukoliko se vlasnik autorskih prava javi, skloniću sporan sadržaj. Sve predloge, pdf knjige, linkove i slično, što smatrate da bi pomoglo da se napravi jedna riznica znanja o zvuku, šaljite na danilocrni[et]yahoo[dot]com

недеља, 12. јануар 2014.

Octant

Evo rešenja za sve mlade bendove kojima fali neki član, ali nikako da nađu onog koji svojim sviranjem zadovoljava njihove potreba - robot! Matthew Steinke očigledno nije mogao da nađe nijednog člana benda koji mu odgovara, a možda nije ni želeo. U svakom slučaju, sa njim sviraju roboti, odnosno mehanički sklopovi koji svojim pokretima sviraju bubanj, sintisajzer, harmoniku i razne druge udaraljke. U videu ispod se može videti kako jedan njegov nastup izgleda i kako ga njegovi roboti prate. Iskreno, ovo stvarno dobro zvuči, a i sam Matthew iz mlađih dana neverovatno podseća na J. F. Sebastiana !

Više informacija: http://www.octantmusic.com/



Octant is a synth-pop project comprised entirely of mastermind Matthew Steinke and a merry band of robotically-played instruments. The homemade blip-bleeping creations are genius and a sight to see, especially in a place like Sycamore -- a Ditmas Park, Brooklyn, bar that also happens to double as a flowershop -- where the rustic atmosphere brings out the surprising warmth of the robotics. The bots? whimsical tunes combined with Steinke?s singer-songwriter tone give Octant a refreshingly futuristic sound -- one that, despite all the metal and machines, feels warm and charming.


Нема коментара:

Постави коментар