Ovaj blog je posvećen zvuku i njegovim raznim oblicima. Tokom godina sam nalazio puno interesantnih stvari vezanih za zvuk, pa sam došao na ideju da sve te interesantne priče, eksperimente, instrumente, uređaje, knjige, filmove, audio zapise i događaje grupišem na jedno mesto, pre svega kao ličnu evidenciju, da ne moram više da se mučim da nađem sve te stvari, a nadam se da će i vama pomoći u boljem razumevanju zvuka. Pored zvuka kao mehaničke oscilacije, pisaću i o njegovoj upotrebi u muzici, filmu, svakodnevnom životu, itd. Trudiću se da ne kršim tuđa autorska prava, al baš ako bude negde neki propust... Ukoliko se vlasnik autorskih prava javi, skloniću sporan sadržaj. Sve predloge, pdf knjige, linkove i slično, što smatrate da bi pomoglo da se napravi jedna riznica znanja o zvuku, šaljite na danilocrni[et]yahoo[dot]com

недеља, 12. јануар 2014.

Ototo

Ototo ( ''mali brat'' na japanskom ) je eksperimentalni sintisajzer koji bilo koji predmet pretvara u instrument. Na sebi ima ploču koja ima funkciju klavijature i poseduje 12 dirki osetljivih na dodir, a boja zvuka zavisi od predmeta na koje je Ototo prikačen, kao i od pozicije četiri potenciometra na samom uređaju. Ima i mali zvučnik za reprodukciju, a poseduje i izlaz za zvučnike ili slušalice. Napaja se iz dve AA baterije, pa ga je moguće nositi sa sobom bilo gde i ispobavati na najrazličitijim objektima u okruženju. Za sada je koncept, ali na zvaničnom sajtu piše da će ove godine biti i u prodaji.


Više informacija na: http://dentakulondon.com/ototo/




Meet Ototo, an experimental printed circuit board (PCB), which, combining sensors, inputs and touchpads, allows you to easily create your own electronic musical instrument. Designed by Dentaku, Ototo allows anyone to unpack a kit and make anything from drum sets out of saucepans to origami that sings when touched.



Нема коментара:

Постави коментар