Ovaj blog je posvećen zvuku i njegovim raznim oblicima. Tokom godina sam nalazio puno interesantnih stvari vezanih za zvuk, pa sam došao na ideju da sve te interesantne priče, eksperimente, instrumente, uređaje, knjige, filmove, audio zapise i događaje grupišem na jedno mesto, pre svega kao ličnu evidenciju, da ne moram više da se mučim da nađem sve te stvari, a nadam se da će i vama pomoći u boljem razumevanju zvuka. Pored zvuka kao mehaničke oscilacije, pisaću i o njegovoj upotrebi u muzici, filmu, svakodnevnom životu, itd. Trudiću se da ne kršim tuđa autorska prava, al baš ako bude negde neki propust... Ukoliko se vlasnik autorskih prava javi, skloniću sporan sadržaj. Sve predloge, pdf knjige, linkove i slično, što smatrate da bi pomoglo da se napravi jedna riznica znanja o zvuku, šaljite na danilocrni[et]yahoo[dot]com

субота, 19. април 2014.

Reportaža: ''Kako nastaje violina''

Kao što sam najavio, ove nedelje su posetioci Etnografskog muzeja u Beogradu mogli da pogledaju izložbu ''Kako nastaje violina'', nauče nešto o ovom zanatu i poslušaju zvuke violina koje je napravio Jovan Popović. Nažalost, izložba je trajala samo tri dana, ali će biti prikazana u još nekim gradovima. Evo i slika sa izložbe:

Nadam se da postavljanje fotografija na blog neće izazvati neki problem, pogotovu što se iste mogu videti i na sajtu graditelja violina. Ukoliko jeste, ukloniću ih.

Нема коментара:

Постави коментар