Ovaj blog je posvećen zvuku i njegovim raznim oblicima. Tokom godina sam nalazio puno interesantnih stvari vezanih za zvuk, pa sam došao na ideju da sve te interesantne priče, eksperimente, instrumente, uređaje, knjige, filmove, audio zapise i događaje grupišem na jedno mesto, pre svega kao ličnu evidenciju, da ne moram više da se mučim da nađem sve te stvari, a nadam se da će i vama pomoći u boljem razumevanju zvuka. Pored zvuka kao mehaničke oscilacije, pisaću i o njegovoj upotrebi u muzici, filmu, svakodnevnom životu, itd. Trudiću se da ne kršim tuđa autorska prava, al baš ako bude negde neki propust... Ukoliko se vlasnik autorskih prava javi, skloniću sporan sadržaj. Sve predloge, pdf knjige, linkove i slično, što smatrate da bi pomoglo da se napravi jedna riznica znanja o zvuku, šaljite na danilocrni[et]yahoo[dot]com

четвртак, 20. март 2014.

Ephemera

Uskoro bi trebalo da se ostvari projekat nazvan Ephemera, koji kombinuje zvuk i miris. Tim Hecker, Kode9 i Ben Frost odabrani su da naprave muziku, a Geza Shoen mirise koji će joj odgovarati - Drone, Bass i Noise. Konačna instalacija sjedinjuje zvuke i mirise u jedinstven doživljaj, a čak je planirana i modna kolekcija koja sadrži ove mirise. O sličnoj ideji spajanja zvuka i mirisa sam već pisao, a Ephemera će otići i korak dalje, jer je planirana i vizuelna projekcija koja će upotpuniti ovu instalaciju i obići mnoge gradove američkog i evropskog kontinenta.


Više informacija: http://pitchfork.com/news/54405-tim-hecker-kode9-ben-frost-creating-music-for-drone-bass-and-noise-perfumes/Нема коментара:

Постави коментар